Skip to main content
Presentations and other assets from this event are presented here. For information on upcoming events, click here.
Don't miss this year’s OpenVX Workshop at Embedded Vision Summit. Khronos will present a day-long hands-on workshop all about OpenVX cross-platform neural network acceleration API for embedded vision applications. We’ve developed a new curriculum so even if you attended in past years, this is a do-not-miss, jam-packed tutorial with new information on computer vision algorithms for feature tracking and neural networks mapped to the graph API. We’ll be doing a hands-on practice session that gives participants a chance to solve real computer vision problems using OpenVX with the folks who created the API. We’ll also be talking about the OpenVX roadmap and what’s to come.
Date: Thursday May 23, 9am–5pm
Location: Rooms 203 and 204, Santa Clara Convention Center (MAP)
Applications needing inferencing and vision acceleration can use Khronos APIs for acceleration on multi-CPUs, GPUs, DSPs, and special-purpose neural processor hardware. This workshop introduces attendees to key Khronos open standards, including OpenVX, NNEF, OpenCL and SYCL, and shows how they can be applied to their projects and products.
|9:00 AM||Khronos/OpenCL (Neil Trevett, NVIDIA) – 40 minutes|
|9:40 AM||OpenCL/SYCL (Andrew Richards, Codeplay) – 20 minutes|
|10:00 AM||Break – 15 minutes|
|10:15 AM||SYCL presentation (Konstantin S. Bobrovsky, Intel) – 45 minutes|
|11:00 AM||OpenVX presentations (Frank Brill, Cadence / Niclas Danielsson, Axis / Mikael Pendse, Axis – 1 hour)|
|12:00 PM||Lunch – 1 hour|
|1:00 PM||OpenVX presentation (Mike Schmit, AMD) – 30 minutes|
|1:30 PM||NNEF presentation (Gergely Debreczeni, AImotive) – 30 min|
|2:00 PM||NNEF hands-on* (Gergely Debreczeni, AImotive) – 30 min|
|2:30 PM||OpenVX hands-on part 1** (Rajy Rawther and Kiriti Nagesh Gowda, AMD) – 30 minutes|
|3:00 PM||Break – 15 minutes|
|3:15 PM||OpenVX hands-on part 2** (Rajy Rawther and Kiriti Nagesh Gowda, AMD) – 2 hours|
* A laptop with Python 2.7+ or Python 3.5+ installed is required for the NNEF hands-on portion
Machine learning and computer vision application developers and managers
Use promo code: MEMBER19 at checkout for 15% off any All-Access ticket to the event.
Date and Time: Thursday May 23, 9:00am–5:00pm
Check-in: Badge pickup with coffee and pastries starts at 8:00 am.
Workshop Sponsored by: Synopsys
Join us to learn about the latest trends in artificial intelligence and computer vision, and how to use the latest embedded vision technologies to navigate your way from concept to successful silicon. This seminar provides a deep dive into deep learning, embedded vision, and standards-based programming for automotive, mobile, surveillance, and consumer applications.
Date and Time: Wednesday, May 22, 10:45 AM - 11:15 AM
Speakers: Neil Trevett
Summit Track: Technical Insights II
The landscape of SDKs, APIs and file formats for accelerating inferencing and vision applications continues to evolve rapidly. Low-level compute APIs, such as OpenCL, Vulkan and CUDA are being used to accelerate inferencing engines such as OpenVX, CoreML, NNAPI and TensorRT, being fed by neural network file formats such as NNEF and ONNX. Some of these APIs, like OpenCV, are vision-specific, while others, like OpenCL, are general-purpose. Some engines, like CoreML and TensorRT, are supplier-specific, while others such as OpenVX, are open standards that any supplier can adopt. Which ones should you use for your project?
Date and Time: Wednesday, May 22, 1:35 PM - 2:05 PM
Speakers: Frank Brill
Summit Track: Technical Insights II
OpenVX is a state-of-the-art open API standard for accelerating applications using computer vision and machine learning. The API and its conformance tests enable applications to leverage highly specialized features of hardware platforms while still retaining portability of application code across a wide range of architectures. This talk will use concrete examples on real implementations to demonstrate the performance portability of OpenVX. Example applications written using OpenVX will be described that run on platforms developed by Cadence Design Systems, Texas Instruments, Advanced Micro Devices and Axis Communications. Benchmarks will demonstrate performance gains that would otherwise only be achievable via hardware-specific code optimizations. The talk will also provide an update on the new features of the latest version of the OpenVX API, including support for a cross-platform neural network inferencing engine standard using a combination of OpenVX and Khronos’ Neural Network Exchange Format (NNEF).
Conference Code of Conduct: The Khronos Group is dedicated to providing a harassment-free conference experience for everyone. Visit our Code of Conduct page to learn more.
Khronos videos, presentations, and upcoming events. Skip to the Footer