Search:

Type: Posts; User: oak3d

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    1
    Views
    1,584

    Re: Loading RGBA BMP Image in Firefox

    No one ever experienced this?
    Did I do something wrong?
  2. Replies
    1
    Views
    1,584

    Loading RGBA BMP Image in Firefox

    I'm using a RGBA format bmp image as the color/opacity map texture.
    It works fine on Chrome but in firefox, I found that only RGB channel were loaded but alpha is always 1 when you getting it from...
  3. Replies
    1
    Views
    2,627

    Re: WebGL Memory Leak

    looks like due to the webgl implementation of Chrome
  4. Replies
    3
    Views
    2,082

    Re: Pre-Z problem in WebGL.

    If preZ only, it's not worthy I think, maybe slower.
    But for some technique, such as many screen based post processing algorithms, depth view must be rendered first, so preZ can be performed with it.
  5. Replies
    3
    Views
    2,082

    Re: Pre-Z problem in WebGL.

    Problem has been solved. It's seems to be my fault. :D
  6. Replies
    3
    Views
    2,082

    Pre-Z problem in WebGL.

    Is there any one tried pre-z in WebGL?
    In my solution, mesh is rendered with color write disabled and so only depthbuffer is updated in the first pass.
    Next, in the second pass, the mesh is...
  7. Thread: About texImage2D

    by oak3d
    Replies
    1
    Views
    2,022

    Re: About texImage2D

    PS: I'm talking about:
    void texImage2D(GLenum target, GLint level, GLenum internalformat, GLenum format, GLenum type, ImageData pixels);

    not the following one(this interface does need a...
  8. Thread: About texImage2D

    by oak3d
    Replies
    1
    Views
    2,022

    About texImage2D

    I am confused why this interface needs the parameter "format":
    void texImage2D(GLenum target, GLint level, GLenum internalformat,GLenum format, GLenum type, ImageData pixels);
    I can not find a way...
  9. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    There's nothing wrong with the mesh. I think it's a platform related bug.
  10. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    1 Disable Back Face Culling
    http://www.oak3d.com/wp-content/uploads/2011/04/1.jpg
    2 Enable Back Face Culling
    http://www.oak3d.com/wp-content/uploads/2011/04/2.jpg
  11. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    Yes, that's right, I tried clear backround to different colors and no gap-like things can be found when back face culling is enabled. But when back face culling is disabled, you can see the gaps...
  12. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    I tryed using different model material color and the background color to test where the color of the gaps came from and I'm sure that the gaps only appears when back face culling is disabled.
  13. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    No, I mean when I disable the back face culling, I can see the back face of the model through the gaps(due to the diffuse lighting, I can disguish them by the different color).
    But when I enable the...
  14. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    I found where the problem is.
    First: the white line is the gap between neighboring polygons.
    Second: the gap only appears when I disable the back face culling. If I disable the back face culling,...
  15. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    Not yet. I'll let you know when I test it.
  16. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    Steve,
    I checked the mesh in 3dsmax and all the vertices where the artifacts appeared are perfectly shared by polygon and there's no revolution-generated thing.
    And even though on chrome, I can...
  17. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    Steve,
    Thank you for your detailed reply. I'll check out the mesh to see if there's anything as what you said.
  18. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    But my artifacts appears where is drawn in one draw batch and I don't even use a texture.
  19. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    The artifacts only appears on Chrome. In firefox it's fine on all platforms.
  20. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    http://www.oak3d.com/wp-content/uploads/2011/04/error.jpg
  21. Re: Has anyone used a texture atlas and used it in Chrome?

    Yes, I experienced the same problem, it seems to be related to the hardware platform you are using. When I tested it in another pc, the problem just disappeared.
    My platform with problems: AMD ...
  22. Replies
    4
    Views
    2,342

    Re: Moving object allong its own axes

    The upper solution assumes no scaling is applied on the matrix.
    Take scaling into account then we got:

    //move along local x direction
    vec3 moveVec = mat.column[0].xyz;
    mat.column[3].xyz +=...
  23. Replies
    4
    Views
    2,342

    Re: Moving object allong its own axes

    In a typical opengl coordinate system, this can be done as following:
    //move along local x direction
    vec3 moveVec = mat.column[0].xyz;
    mat.column[3] += moveVec * moveLength;

    //move along local...
  24. Replies
    11
    Views
    3,656

    Re: stuttering movement

    How about creating all the small but frequently used objects from a resouce pool, and free the object is just return it back to the pool. The referrence of such objects will never be 0 so the gc of...
  25. Replies
    11
    Views
    3,656

    Re: stuttering movement

    I think future webapps will need a more powerful client-side script language.
    May be a c#-like or java-like language is good.
    Javascript's flexibility is a disaster for large project.
Results 1 to 25 of 36
Page 1 of 2 1 2