PDA

View Full Version : OpenCL not finding devices as dll



randomdata
02-04-2013, 07:13 AM
Hy

So I am fairly new to OpenCL and GPGPU in general , all has been great until I wanted to integrate it with one of my C# applications issue being that if I call the functioning from C# OpenCL does not find any valid devices but if I switch from .dll to .exe and execute it as a console application it works just fine

C++ code sample


#if _MSC_VER
#define EXPORT_API __declspec(dllexport) functions with this
#else
#define EXPORT_API
#endif

.........

extern "C"
{
int EXPORT_API CLGetDeviceCount()
{
cl::Platform::get( &platforms);
cl_context_properties cps[3] = { CL_CONTEXT_PLATFORM, (cl_context_properties)(platforms[i])(), 0 };
context = cl::Context (CL_DEVICE_TYPE_ALL , cps);

devices = context.getInfo<CL_CONTEXT_DEVICES>();

return devices.size() ;
}
}


C# code sample


using System.Runtime.InteropServices;

......

public class SimpleCLCall
{
[DllImport("CLTest")]
private static extern int CLGetDeviceCount();

public int clDeviceCount()
{
return CLGetDeviceCount();
}
}

chippies
02-04-2013, 08:28 AM
I don't have experience with your problem, but perhaps it would be easier if you used the exisiting .Net wrappers:
Cloo: http://sourceforge.net/projects/cloo/
The Open Toolkit library: http://sourceforge.net/projects/opentk/

I have no experience with either, so I can't help you much further. Looking at the source code might also help you if you still want to write your own version.

randomdata
02-04-2013, 12:26 PM
Thank you for the reply , I looked over cloo and is great implementation and it works with my application , but I will still write my own one helps on the learning the API and how everything works easier :)